Kızarmış Elmalı Kek tarifi için önce elmayı yıkayalım, ortasını çıkaralım ve küçük parçalara ayıralım. Bir tavaya sıvı yağ koyup şeker serpelim, elma dilimlerini koyup biraz şeker serpelim. O halde pastamızı yapalım.
Yumurta ve şekeri iyice çırpın, ardından sütü ve yağı ekleyip karıştırın. Vanilyayı ekleyip karıştırın.
Biraz un ekleyin ve karıştırın, kalan unu ve kabartma tozunu ekleyin ve karıştırın.
Daha sonra kek hamurunu kalıba dökün. Kapağını kapatıp en düşük ayarda ocağın ana ocağına koyun ve kısık ateşte 20 dakika pişirin.
Kürdan testi ile görelim, ocaktan alıp bir tabağa alıp yağlı kağıdı çıkaralım.
Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpebiliriz, belki tarçın serpebiliriz.
Kısa sürede hazırlayabileceğiniz yumuşak ve lezzetli bir elmalı kekin tadını çıkarın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]