Fırında karides

Fırında pilav tarifi malzemeleri

  • 4 patlıcan
  • 500 gram kıyma
  • 2 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay kaşığı zeytinyağı
  • tuz
  • karabiber
  • acı biber
  • İsteğe göre ince kıyılmış maydanoz

sosu için

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı ılık su

yukarı

  • Domates
  • yeşil biber

Fırında karides tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr

  1. Patlıcanı yıkayıp soyuyoruz.
  2. Ortadan ikiye kesip her iki tarafına da zeytinyağı sürüp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz.
  3. 200 derecelik fırında 35-40 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
  4. Kıymayı uygun bir tencereye alıp zeytinyağını ilave edip ocakta rengi dönene kadar kavurun.
  5. Daha sonra soğan, sarımsak ve kapya biberi küçük küçük doğrayıp ekleyin.
  6. 10 dakika daha pişirin, tuz, salça ve baharatları ekleyin, karıştırın.
  7. 2-3 dakika kavurduktan sonra ince kıyılmış maydanozu ekleyip iyice karıştırın.
  8. Ocaktan alıyoruz.
  9. Pişen patlıcanı içten çatal yardımı ile ezin.
  10. Sonra kıyma ile dolduruyoruz.
  11. Üzerine dilimlenmiş domates ve yeşil biberleri koyup salça ve suyu karıştırıp kaynamaya çeviriyoruz.
  12. Yiyeceklerimizin üzerine püskürtüyoruz.
  13. 200 derece fırında 30 dakika pişiriyoruz, kim deneyecek afiyet olsun 😍.

Resimli ızgara karides tarifi

  • börek tarifi
  • Fırının içinde
  • Göbek
  • kek tarifleri
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • tarifler

Sonraki haber:

karnabahar yemeği

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın