Fırında karnabahar köftesi

Karnabahar Fırında Köfte Tarifi Malzemeler

  • 1 küçük karnabahar
  • 1 küçük soğan, rendelenmiş
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 çay kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 yumurta
  • 4-5 dal maydanoz
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1.5 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • kimyon
  • 1 su bardağı yoğurt (servis için)

Fırında karnabahar köftesi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Karnabaharı çiçeklerine ayırıp yumuşayana kadar haşlayın.
  2. İçine biraz tuz koyun.
  3. Ardından suyu boşaltın.
  4. Kırıcı yardımı ile parçalayın.
  5. Gerekli malzemeleri ekleyip yoğurun. Kıvamı çok homojen olmayacak kıvamına göre un ekleyebilirsiniz.
  6. Buzdolabında bir saat dinlendirin.
  7. Cevizden biraz daha büyük alın, yuvarlayın ve düz bir şekil verin.
  8. Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizin.
  9. 190 derecede önceden ısıtılmış fırında altın sarısı olana kadar pişirin. (25-30 dakika)
  10. İlk ısı geçtiğinde isteğe bağlı yoğurt ile servis yapın. Afiyet olsun.

Fırında karnabahar köftesi tarifi

  • tatlı tarifi
  • Fırının içinde
  • Karnıbahar
  • krep
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Nişastasız margarinsiz unlu kurabiye

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın