Tarifin en eşsiz kısmı karnabahar çiçeği kullanılmasıdır. Bu sebzelerdeki tüm vitaminleri kaybetmeyin, vitamin almaya çalışmak için onları yemeklerimizde kullanacağız. Çok lezzetliler, en iyi sebzeleri seçin ve ayırın.
Karnabahar, havuç ve sebzeleri küçük küçük doğrayıp yıkayalım.
Bir tencereye su koyalım ve kaynayınca tuzunu ilave edip sebzeleri yumuşayana kadar 20 dakika haşladıktan sonra suyunu süzüp soğumaya bırakalım.
Sosumuz için;
Yoğurt, sıvı yağ, yumurta, un, yeteri kadar tuz ve karabiber ile damak zevkinize göre karabiberi doğru kapta harmanlayalım.
Ben daha sonra kullanacağımız fırın tepsimiz için büyük bir dikdörtgen bordür kullandım, iyice yağlayın.
Haşlanmış sebzeleri hazırladığımız sosun içine koyup bir kase yağın içine koyalım.
200 C önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.Sıvı kısım kaynamalıdır.
Onlar pişerken kaşar peynirini alalım.
Pişmiş sebzeleri alıp her tarafına rendelenmiş kaşar peynirini serpelim, tekrar fırına verelim ve üzerleri kızarana kadar 10 dakika pişirelim.
Fırındaki karnabaharımız servise hazır.
Afiyet olsun. 🙂
Karnabahar tarifimi denemeyi ve defterinize eklemeyi unutmayın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]