20 dak.
Hazırlama Süresi
Çıtır çıtır kalem börekler hazırlayacağız bugün. Kızartma yemek istemeyenler için, yağda kızartılmış kadar nefis börekler hazırlayacağız. Buyrun kızartma yemeyen börek severler için fırında kıymalı kalem böreği tarifi.
İçerik Tablosu
Malzemeler
Sosu için
- 1 adet yumurtanın beyazı (sarısı böreklerin üzerine sürülecek)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı tereyağı
İç harcı için
- 150 gram kıyma,
- Yarım adet kuru soğan,
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ,
- Tuz,
- Karabiber,
- Kimyon (opsiyonel)
Yapıştırmak için
Üzeri için
- 1 yumurtanın sarısı
- Susam ve çörekotu
Fırında Kıymalı Kalem Böreği Tarifi
1. Öncelikle kuru soğanı soyun ve yemeklik doğrayın.
2. Ardından tavaya sıvı yağı alın ve ısıtın.
3. Yağı kızdırdıktan sonra soğanı yağa ekleyin ve kavurun.
4. Üzerine kıymayı ekleyin ve kısık ateşte ara ara karıştırarak kıymayı da kavurun.
5. Son olarak tuz, karabiber ve baharatları ekleyip altını kapatın.
6. Sos için tereyağını eritin. Ardından sıvıyağ ve yumurtanın akıyla karıştırıp, iyice çırpın.
7. Yufkalardan birini yayın. Yufkayı önce dört eşit parçaya ardından her parçayı ikiye ya da yufkanız çok büyükse üçe kesin. Böylece 8 ya da 12 üçgen yufka parçanız olacak.
8. Her yufka parçasının üzerine bir fırça yardımıyla hazırladığınız sostan sürün.
9. Daha sonra üçgen yufkanın alt geniş kenarına ince bir çizgi şeklinde iç harç ekleyin.
10. Sigara böreği şeklinde sarın. Böreklerin açılmamamaları için yufkanın sivri ucunu hafif ıslatın ve böreğin gövdesine yapıştırın.
11. Diğer yufkayı da aynı şekilde hazırlayın.
12. Tepsiye yağlı kağıt serin.
13. Börekleri tepsiye dizin.
14. Böreklerin üzerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün. Daha sonra üzerlerine biraz susam ve biraz çörekotu serpiştirin.
15. Son olarak 190 dereceye ısıttığınız fırının alt üst ayarında yaklaşık 20 dakika börekler kızarana kadar pişirin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]