Öncelikle kapya biberi güzelce yıkayalım ve havlu ile kurulayalım.
Daha sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dikkatlice dizin. Önceden ısıtılmış 200 C fırında 45 dakika pişirin.
Her zaman değil ama arada bir fırını açıp kızarıp pişmediğini görebilirsiniz.Bazen fırını 220’ye getirip 10 dakika kaçırıyorum.Gerçekten çok faydalı en azından sobanız batmıyor. .
Kapya biberleriniz közlendiğinde soğuması için bir köşeye alın, soğuyunca kabuklarını güzelce temizleyin. Kalpleri içlerinden çıkarın, hepsi için işlemi bitirdiğinizde 3er 4er buzluk poşetlerine koyabilirsiniz.
Poşetleri pipet yardımıyla şişirin, ardından poşetleri ağzını kapatıp dondurucuda istediğiniz kadar bekletin. Servis yaptıktan 1 saat önce çıkarıp bir kaba koyun, suyu iyice çıktıktan sonra sarımsaklı yoğurtla yiyebilirsiniz.
Arkadaşlar hepinize tavsiye ederim iyi günler dilerim kesinlikle tereddüt etmeden yapabileceğiniz lezzetli bir tarif.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]