Fırında lahana rulo

Fırında lahana sarma tarifi malzemeleri

  • 20 yaprağa kadar kara lahana

Dolgu için:

  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 büyük soğan
  • 5-6 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • tuz
  • karabiber
  • acı biber
  • kimyon
  • ezilmiş kırmızı biber
  • 1/2 (yarım) su bardağı pirinç
  • Yarım su bardağı bulgur
  • 6-7 dal taze nane

Sosu hazırlamak için:

  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • tuz

Fırında kara lahana rulo tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. kalın lahananın damarları kesilip tuz eklediğimiz kaynar suda 1-2 dakika haşlanır; Daha sonra soğuk suya daldırılır, süzülür.
  2. İçi için tencereye aldığımız zeytinyağında yemeklik doğranmış soğan ve sarımsak kavrulur.
  3. Ardından salça, tuz ve baharatları ekleyin (acı sevenler baharat miktarını artırabilir).
  4. Alt kısmı kapandığında kıyılmış nane ekleyin ve karıştırın.
  5. Lahananın yan yana dizilmiş uçlarına sıkıca sarılmış iç malzeme konur. (Yerleştirdiğimiz rulolar fırın tepsisinin ortasından başlayarak genişler ve tüm kabı doldurur.)
  6. Sosu dökmek için sıcak su, domates salçası, zeytinyağı ve tuzu karıştırıp kasanın üzerine dökün.
  7. Üzerine ıslak ve buruşmuş pişirme kağıdı yayın.
  8. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirin; Pişmiş yemekler servis edilir ve daha sonra ısıtılır.

Fırında lahana sarma tarifi

  • tatlı tarifi
  • Fırının içinde
  • Kara
  • lahana
  • kek tarifleri
  • yaka
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Lahana patlıcan köfte

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın