Fırında sebzeli makarna


Sebzeli makarna tarifi için malzemeler

  • Yarım kutu makarna (250 gr)
  • 1 küçük brokoli (300 gr)
  • 2 havuç
  • 1 adet kırmızı kapya biberi

sosu için

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • Bir su bardağından biraz fazla süt (250 ml)
  • 1 kutu krema
  • 1 su bardağı makarna suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı sebze tozu
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu (veya diş sarımsak)
  • Yarım çay kaşığı kara biber

yukarı

  • rendelenmiş çedar peyniri

Fırında sebzeli makarna tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Makarnayı kaynayan tuzlu suda 4-5 dakika haşlayın. (Makarna tamamen pişmesin, biraz taze kalsın) Ardından brokoli ve havuçları ekleyip 2-3 dakika pişirin.
  2. Makarna ve sebzeleri fırın tepsisine yerleştirin.
  3. Doğranmış kırmızı biberi aralarına koyun.
  4. Sosu hazırlamak için tereyağı ve unu köpürene kadar kavurun.
  5. Süt, su ve kremayı ekleyip karıştırın.
  6. Baharatları ekleyin ve koyulaşana kadar sürekli karıştırın.
  7. Sosu makarna ve sebzelerin üzerine dökün.
  8. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin.

sebzeli makarna tarifi

  • tatlı tarifi
  • fırın
  • makarna
  • kek tarifleri
  • sebzeli
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

sofra tarifi

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın