Fırında Köfte ve Çorba Tarifi için malzemelerimizi yapmaya başlayalım ve soğumaya bırakalım. Bu nedenle bir tavaya sıvı yağı alıp, pişen etleri ilave edip, suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirelim. Daha sonra ince kıyılmış soğanları etin altına koyun ve kızartın. İnce kıyılmış maydanozu ekleyelim. Ardından karabiber, kırmızı biber, tuz, kekik ve kimyonu ekleyip karıştırın. Bir süre pişirdikten sonra ocaktan alın.
Hamuru için iyi bulgur ve irmiği bir kaba alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip kaynamaya bırakalım. O halde yumuşayana kadar elimizle yoğuralım. Unu kontrollü bir şekilde yavaş yavaş dökelim ve yoğuralım.
Su dolu bir kaba alıp hamur yoğurmak için medyum olarak kullanalım. Sağ tarafa yapışana kadar hamur yoğurun.
Daha sonra hamuru eşit büyüklükte toplara ayıralım, elinizle içini kaplayalım, çamurla dolduralım, üzerini örtüp şekil verelim.
Hamur bitene kadar bu yöntemi kullanalım, salça ve yağı bir tavaya alıp soğuyana kadar yakalım. Suyu ekleyip eritelim. Ezilmiş sarımsağı ekleyip biraz kavuralım, ardından ocaktan alalım.
Derin bir tencereye suyun yarısını koyalım tuzunu ekleyip kaynamaya bırakalım. Köfteleri tek tek sıcak suya bırakalım. Köfteler yüzmeye başlayınca pişmiştir.
Sudan çıkan köfteleri alalım. Hazırladığımız sosu döküp servis edelim.
Fırında Köfte ve Çorba hazır.
Afiyet olsun
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]