Fırında sebzeli ve soslu leziz köfte tarifi için önce patlıcanlar soyulur ve halka halka kesilir.
Yaklaşık 20 dakika tuzlu suda bekletin, su süzülür.
Patlıcanlar kızgın yağda hafif kızartılır. Fazla yağı emmek için bir havluya yerleştirilirler.
Köfte için tüm malzemeler bir karıştırma kabına alınır ve karıştırılır.
Somundan küçük yuvarlak bir şekil verilir.
Sırasıyla bir patlıcan ve bir köfte sıralanır.
Doğranmış domates ve biberler borcamın boş alanına yerleştirilir.
Son olarak sos hazırlanır ve yemeğin üzerine dökülür.
Köfteler 170 derecede altın sarısı olana kadar pişirilir.
Fırında sebzeli ve soslu nefis köfteler servise hazır.
AFİYET OLSUN
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]