10 dak.
Hazırlama Süresi
2 – 3 sa
Bekletme Süresi
Fırında tavuk baget tarifi ile çok pratik bir şekilde nefis bir yemek hazırlayabilirsiniz. Marinasyon için tavuk bagetleri 2-3 saat buzdolabında bekletmeniz lezzeti katlayacak. Zaten tek yapmanız gereken bagetleri marine edip, fırına atmak. Ama bazen tavuk parçalarını önden biraz haşlamayı tercih edebilirsiniz. Tavuk parçalarını önce haşlayıp, daha sonra marine etmenin bazı avantajları şunlar olabilir:
- tavuk parçaları iri ise tavukların çiğ kalma ihtimalini önlemiş olursunuz
- beslenme şekliniz nedeniyle tavuğun yağını azaltmış olursunuz
- tavuğun haşlama suyunu kullanarak tavuk suyuna pilav pişirebilirsiniz
Önden haşlama yapacaksanız tek dikkat etmeniz gereken, fırın süresini 10 – 15 dakika kadar azaltmak.
İçerik Tablosu
Malzemeler
- 2 kg tavuk baget
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Yarım tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 5 diş sarımsak
- Tuz
Fırında Tavuk Baget Tarifi Yapımı
1. Genişçe bir kabın içine zeytinyağı, tuz, karabiber, kırmızı toz biber, domates salçası, biber salçası ve ezilmiş sarımsağı alın. Güzelce karıştırın ve marine sosunu hazırlayın.
2. Tavuk bagetleri sosu hazırladığınız kaba atın ve hepsini iyice sosa bulayın. Marine ettiğiniz tavuk bagetlerin üzerini kapatın ve buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.
3. Dinlendirdiğiniz tavuk bagetleri yağlı kağıtla serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
4. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırına tepsiyi yerleştirin ve 45 dakika pişirin.
5. Yanında pirinç pilavı ve yeşil salata ile servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Tarifin Fotoğraflı Yapılışı
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]