20 dakika. Hazırlanma zamanı
Bugün dışı çıtır çıtır içi yumuşacık, oğlumun en sevdiği patates cipsli tavuk tarifi ile karşınızdayım. Yurt dışından alınan fast food menülerine son veriyoruz. Çıtır tavukları evde lezzetli ve güvenli bir şekilde hazırlıyoruz. Şimdi eğlenelim.
İçerik Tablosu
Dersler
- 1 kg tavuk kanadı veya ince but
- 300 gr karışık patates ve mısır cipsi
- 3 yumurta
- Yarım su bardağı peksimet
- 1 su bardağı un
- tuz
- karabiber
- ezilmiş kırmızı biber
kilit nokta
Tavuğa lezzet katmak için vaktiniz varsa tavuk parçalarını sütle en sevdiğiniz baharatları karıştırarak hazırladığınız karışıma batırın ve mümkünse bir gece buzdolabında bekletin.
kızarmış tavuk tarifi
1. Patates cipsi, baharatlar ve ekmek kırıntılarını bir mutfak robotunda yumuşayana kadar çırpın.
2. Derin bir kapta yumurtaları çırpın.
3. Unu geniş bir kaba alın.
4. Tavuk parçalarını önce una, sonra yumurtaya ve son olarak da una çevirdiğiniz pullara bulayın.
5. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve tavuk parçalarını tepsiye dizin.
6. Tavuk parçalarını önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin.
7. Tavuk pişirilirken, yüzeylerinin çıtır olması için her 10 dakikada bir çevirdiğinizden emin olun.
8. Tavuklar pişince ocaktan alıp sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
Fırında tavuk cipsi tarifi
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]