Fırında Tavuk Elbasan Tarifi Malzemeler
- 7 tatlı patates
- 400 gram tavuk
- Yarım su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 80 gr çedar peyniri
- 1.5 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Bazamel sosu hazırlamak için:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kara biber
Elbasan fırında tavuk tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Öncelikle patatesleri yarım çay bardağı tuzlu suda haşlıyoruz.
- Suyu süzüp macun kıvamına getirdikten sonra yarım su bardağı süt ve yarım çay kaşığı tuz ekleyin.
- Tavukları küp küp doğrayın ve 4 yemek kaşığı sıvı yağda kızartın.
- Yarım çay kaşığı tuz ve kırmızı toz biberi ekleyip patates püresi ile karıştırın.
- Fırında pişerken patateslerin dibinin yapışmaması için pişireceğimiz harcın altını hafifçe ıslatıyoruz.
- Fesleğeni dionuma döküyoruz ve onun için bésamil sosu hazırlıyoruz.
- 2 yemek kaşığı tereyağını eritin, 2 yemek kaşığı un ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.
- Daha sonra 2 su bardağı sütü ekleyip tuz ve karabiberi ekleyip kaynadıktan sonra besanın üzerine dökün.
- Üzerine kaşar peynirini rendeleyin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika altın rengi olana kadar pişirin, afiyet olsun.
Not Beşamel sosu ben yapmadım siz yaparsanız tarifte yazdığım gibi yapabilirsiniz.
Resimli fırında tavuk pasan tarifi
Elbasan ızgara tavuk tarifi yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]