Fındık Ezmesi Tarifi Malzemeler
muhallebi için
- 2 su bardağı pekmez
- Yarım su bardağı şeker
- 5 su bardağı su
- 1 su bardağı süt suyu
- Yarım su bardağı un
- Yarım su bardağı nişasta
arasında
- İri fındık ezmesi (miktarı kendiniz ayarlayın)
Fındık ezmesi tarifi nasıl yapılır?
kartal değilTarifler.net.tr
- Muhallebisi için tüm malzemeleri bir sos tenceresinde güzelce çırpın ve ocağa alın. Sürekli karıştırarak pişirilir.
- Kaynayınca ocaktan alınır yağlı kağıt serili tepsiye dökülür ve ince bir şekilde yayılır (ben masaya yağlı kağıt serip tepsisiz yayıyorum daha hızlı kurusunlar bu ölçülerden 5 tepsi) 2
- Uygun bir ortamda kuruması için 3 gün bekletilir (Muhallebi dokunduğunuzda elinize yapışmıyor ve yağlı kağıttan kalkabiliyorsa bitmiş demektir. Kuruyunca kıvrılmaz.) , zamanı iyi ayarlamanız gerekir)
- Kurutulmuş meyvenin özü uzun, ince şeritler halinde kesilir ve arasına fındık ezmesi konularak uzun üçgenler veya rulolar halinde yuvarlanır.
Afiyet olsun sevgilimle.
Fotoğraflı fındık ezmesi tarifi
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]