Fıstık Ezmeli Köfte Tarifi, Antep Fıstıklı Köfte Nasıl Yapılır?
Merhaba arkadaşlar herkese merhaba ☺ Sizlerle en sevdiğimiz tariflerden biri olan, su ile ezilmiş domuz yağı tarifi paylaşmak istiyorum. Arkadaşlarımız ve ailemizle bir araya geldiğimizde etlerimizi her zaman zevkle hazırlar ve lezzetli bir şekilde yeriz. Bu basit ve kolay. Birbirinden lezzetli domuz yağı tariflerimize geçelim 👇
Anep Tarzı Yağlı Köfte tarifine soğan, sarımsak ve maydanozu ayıklayarak başlayalım. Ayıkladığımız yaprakları su dolu bir kavanozda bekletelim. Ve sonra yıkayalım.
Soğanı ve sarımsağı ince doğrayın.
Daha sonra maydanozu küçük parçalar halinde serpin ve başka bir tabağa alın. (son kullanım için)
Köfte kasemize bulguru, salçayı, yeşil biberi, tuzu, karabiberi ve limonu koyup karıştıralım. Ardından soğan ve sarımsağı ekleyip tekrar yoğurmaya başlayabiliriz.
Ara ara elimize su alarak kaşımaya devam edelim. Not: Kurutulmuş etleriniz yumuşak olmayacak ve kuru olacaktır. Çok fazla su kullanırsanız iyi bulgurunuz şişer ve etiniz istediğiniz gibi olmaz. Zaman zaman suyu idareli kullanın.
Daha sonra köfteleriniz istediğiniz kıvama gelince kestiğimiz limonu alabiliriz.
Köftelerimizin üzerine bir tatlı kaşığı kırmızı biber ve maydanozu ekleyelim.
İki su bardağı zeytinyağını tavada kızdıralım. Ardından köftelerimizin üzerine zeytinyağı gezdirelim. Yağ, etlerimizin tadını güzelleştiren en önemli şeylerden biridir, bu yüzden çok fazlaysa endişelenmeyin.
Yağı sıyırıp karıştırdıktan sonra artık etimizi birleştirebiliriz.
Elimizde yapıp tabağa alalım.
Nefis Anep toplarımız servise hazır.
Arkadaşlarımızın denemesini kolaylaştıralım. yemek ister misin 😋
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]