Firik Pilavı, Gaziantep mutfağının birçok lezzetinden biridir. Tamamen doyurucu ve besleyici Ferek Pilavı aslında herkesin evde kolaylıkla yapabileceği bir tarif.
Birçok insan pirinç yaparken gerginleşir. Sadece lapa olması veya dibe yapışması durumunda. Ancak bu tarif birçok pilav tarifinden çok farklı! Önce su sonra kuru malzemeler kaseye alınır. İrmik, bulgur ve nohutun faydalarına kavurmayı da eklediğinizde lezzet tatmin edici olmuyor.
Ara öğün veya ana yemek olarak tüketebilirsiniz. Çanak doldurmak için yeterli.
Dersler
- 1 su bardağı irmik / irmik
- 1 su bardağı bulgur / bulgur pilavı
- 1 su bardağı nohut (haşlanmış)
- 150 gram ızgara
- 1 soğan (doğranmış)
- 1/2 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 4 su bardağı sıcak su
yapılışı
İlk olarak zeytinyağı ve tereyağını pilav tenceresine ekleyin. Tereyağı eriyince yemeklik doğranmış soğanları ilave edip kavurun. Ardından salçayı ve sıcak suyu ilave edin. Ardından friki, bulguru ve nohutu ekleyin. Birkaç kez karıştırdıktan sonra tuzunu ilave edip suyunu çekene kadar pişirin.
Bu arada rostoyu küçük bir tavada kısık ateşte 3-5 dakika kavuralım. Ardından karabiber ve pul biberi ekleyin. Daha sonra suyunu çeken pirincin ortasına ekleyin. 5-10 dakika beklettikten sonra servis yapın.