Fıstıklı Kurabiye (Çocukluk Kurabiyem)

Merhaba arkadaşlar

Bugün size hareket halindeyken yemek yemenizi sağlayacak ağız sulandıran bir kurabiye sunuyorum. Onu yediğin zaman bana kredi vereceksin.

Fıstıklı kurabiye. Bunu sade de yapabilirsiniz ama fıstıkla lezzetini değiştiriyor. O zaman işleme geçelim.

İlk olarak margarini bir fırın tepsisinde eritelim ve soğumasını bekleyelim.

Soğuyunca buzdolabına kaldırın. 5 8 dk. bekleyelim. Bu şekilde margarin yağı üste çıkacak ve altta yaklaşık 1/2 su bardağı su toplanacaktır.

Suyu döküyoruz ve sadece yüzeyde kalan yağı kullanıyoruz. Yani pastanedeki şeyler gibi tadı var. Bunu tüm çerezlerle yapabilirsiniz.

Ardından 4 yemek kaşığı nişastayı ekleyin. Üzerine pudra şekerini ekleyip yoğurmaya başlayalım. Daha sonra unu yavaş yavaş ekleyin. Hamurun kıvamı biraz dağılmış gibi. Son olarak biraz sıvı yağ alıp hamuru toplayalım.

O halde hamurdan küçük toplar koparıp elimizde yuvarlayalım.

Ve sonra üstten biraz yazdıralım. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine eşit şekilde dizin.

Ardından fıstıkları ezilmiş aletlerle kıralım ve içini çıkaralım.

Bunları tek tek veya benimki gibi birbirine bastırarak ekleyelim.

Daha sonra 180°C önceden ısıtılmış fırında fansız, yüksek ve alçak fırında düz şekilde pişirelim.

Kekiniz dağılabilir, sorun değil, bu çok lezzetli olduğunun bir işaretidir.

Kekleri fırından çıkarın ve soğumasını bekleyin.

Daha sonra keklerin üzerine pudra şekeri serpin. Kurabiyelerin yanmamasına veya pudra şekerinin erimemesine dikkat edin.

Sonra misafirlere servis yapabilirsiniz.

Ertesi gün servis yapmak daha iyidir. Çünkü ne kadar çok dinlersen o kadar iyi olur. Kahve ve çayın yanında en iyi lezzeti denemenizi öneririm. Bayramda bile servis yapabilirsiniz.

Deneyenlere hayırlı olsun, selam ve sevgilerimle..

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın