Fransız ekmeği


Fransız ekmeği tarifi malzemeleri

  • 1 kase yoğurt
  • 1.5 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket sebze katı yağı (oda sıcaklığında)
  • 1 yumurta (sarısı ve beyazı için kullanılır)
  • 1 poşet kabartma tozu
  • tuz
  • eşit derecede doğru
  • bir kova

içeri

  • 4 patates
  • 50 gram margarin
  • Yarım su bardağı süt
  • Bir çay kaşığının ucuyla karabiber

yukarı:

  • bir kova

fransız ekmeği tarifi nasıl yapılır

yemebaskı tarifi

  1. Yoğurt, sıvı yağ, margarin, yumurta sarısı, kabartma tozu, tuz ve unu bir karıştırma kabına alın ve yumuşak olan hamuru yoğurun.
  2. Patatesleri haşlamak için tencereye alın ve haşlanmış patatesleri ezin.
  3. Margarin, süt ve karabiberi ekleyip karıştırın.
  4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
  5. Elimizle büyüterek ince bir hamur yapılır, içine patates püresi konur ve ekmek şeklini veririz.
  6. Kapatıp ters çevirin ve bıçak yardımıyla tepsiye koyun, ekmeklerin üzerine 3 çizik yapılır.
  7. Üzerine yumurta beyazını sürüyoruz ve galeta unu serpiyoruz ve aynı işlem tüm ekmeklerimiz için geçerli.
  8. Ekmeğimiz 180 derecelik fırına aktarılır, altı kızarana kadar pişirilir ve soğuyunca servis edilir, afiyet olsun ☺️.

Fransız ekmeği tarifi

  • tatlı tarifi
  • ekmek
  • Fransızca
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Starbucks kurabiye kurabiyesi

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın