Ganagly Karamelli Tart Kek

Karamelli Ganajlı Tart Tarifi Malzemeler

kek için

  • 2 yumurta
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao çorbası
  • 2 çay kaşığı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yarım su bardağı süt (keki ıslatmak için)

karamel sos için

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (200ml)
  • 1 paket sıvı krema

çikolata sosu için

  • Yarım su bardağı sıvı krema
  • 80 gr bitter çikolata

Karamelli ganajlı tart kek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Kek için yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpın.
  2. Ardından diğer malzemeleri ekleyip karıştırın.
  3. Yağladığımız kalıba harcı döküp yayın ve üzerine biraz un serpin.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kürdan testten temiz çıkana kadar pişirin.
  5. Kekimizin ilk ısısı fırından çıkınca yarım çay bardağı sütle ıslatıyoruz.
  6. Karamel sos için şekeri tavaya alıp, kaşıkla dokunmadan tavayı hafifçe sallayarak şekeri kısık ateşte eritiyoruz.
  7. İyice eriyen şekere 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyin ve karıştırın.
  8. Tereyağı eridiğinde, bir torba krema ekleyin ve pürüzsüz olana kadar karıştırın.
  9. Karamel sos hazır olunca kekin üzerine döküp yayıyoruz. Bu şekilde 30-40 dakika buzdolabında bekletiyoruz.
  10. Son olarak çikolata sosunu alıyoruz. Bunun için kremayı tavaya alıp kaynama noktasına gelene kadar bekleriz. (Kremayı kaynatmıyoruz).
  11. Ardından çikolatayı ekleyip karıştırın.
  12. Çikolata sosunu karamelli kremalı kekin üzerine dökün ve yayın.
  13. Buzdolabında en az dört saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Fotoğraflı karamelli kek tart tarifi

  • tatlı tarifi
  • ganaj ile
  • karamel
  • Kek
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • keskin
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Peynirli kek (limonlo)

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın