Ganajlı Güzel Pasta – Tatlılarım

Harika Bir Ganaj Kek Tarifi için,

Kekimiz için oda sıcaklığındaki yumurtaları bir çırpma teli ile çırpalım. Pudra şekeri ekleyin ve beş dakika pişirin. mikserle çırpın.

Süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırın.

Vanilya ve kakaoyu ekleyin. Unu eleyerek azar azar ekleyelim.

Dikdörtgen büyük deliklerden birini tereyağı ile yağlayıp harcı dökelim.

180°C fırında 20 dakika pişirin. Pişirelim. Bir kürdan deneyelim ve fırından çıkaralım. Soğuyunca üzerine soğuk sütü dökün.

Kekimiz pişerken kremayı hazırlayalım.

Süt ve krem ​​şantiyi çırpın. İki eşit parçaya bölelim. Labneyi ekleyip ortasını çırpalım. Diğer yarısına nutellayı koyup çırpalım. İstediğiniz herhangi bir renk olabilir.

Kremayı buzdolabına kaldıralım.

Kekimiz pişip soğuyunca önce üzerine labne kremasını dökelim. Daha sonra üzerine nutella kreması sürdüm.

Buzdolabına alıp 1-2 saat dinlenmeye bırakın.

Büyük bir ganaj tenceresine kaynar su koyalım.

Oraya bir cam tabak koyalım. İçine krema ve çikolatayı koyalım. Ocağa alıp kısık ateşte benmari usulü eritin.

Eriyen ganaj soğuyunca kekin üzerine dökelim. Bir gece veya buzdolabında 4-5 saat dinlenmeye bırakın.

Dilimlere kesip fıstıklarla süsleyerek servis yapın.

Güzel Ganache Kek hazır.

Afiyet olsun 🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın