Turşu kubbe tarifi için malzemeler
- 3 kg ince kabuklu küçük antep fıstığı yeşil biber
- 3 kilo küçük bir anlaşma
- 3 kg havuç (kabuğu soyup suda bekletin)
- 2 kilo salatalık
- 3 demet soyulmuş sarımsak
- 2 su bardağı üzüm sirkesi
- 1.5 çay kaşığı tuz
- 1.5 yemek kaşığı limon tuzu
- 1.5 yemek kaşığı şeker
Boş 5 Litrelik Su Şişesi
üzerine
- mümkün olduğunca su
Salamura kabula tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Palamutu ikiye bölün ve ara sıra bıçakla delin.
- Havuçları soyun ve 4’e bölün.
- Biberleri 2’ye bölün.
- Yeşil biber saplarını kesin.
- Sarımsak hazırlayın.
- Boş 5 litrelik su şişesine sirke, tuz, sitrik asit ve şeker ekleyin.
- Biber, havuç, sarımsak ve sarımsağı şişenin içi dolana kadar üstüne koyun, musluktan ağzına kadar suyla doldurun ve kapatın. Şişeyi sallayın.
- Alttaki tuz eriyene kadar ileri geri sallayın.
- 2-3 gün tezgahta bekletin. Sarı olmalı.
- Daha sonra üzeri iyice kızarınca buzdolabına kaldırın. 1-2 hafta buzdolabına koyduğunuzda turşunuz hazır olacaktır.
- Şişeyi kesip başka bir kaseye döküp yiyebilirsiniz. Şişeyi kestim, iki kaba böldüm ve 1 litrelik bir kavanoza döktüm. zevkle yiyorum. Denemenizi ve fotoğraflarınızı bekliyorum.
Resimlerle turşu kubbe tarifi
“Dolap Turşu” yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]