Gaziantep’in Meşhur Cartlak (Ciğer) Kebabı

Karaciğer damarlarını alıp Gaziantep’in Meşhur Cartlak (Ciğer) Kebabı Tarifi ile yıkayalım. Karaciğer ve kuyruk yağını şişe gibi küçük küpler halinde keselim. Karaciğerde çok kan varsa kestiğimizde tekrar yıkayalım ve sıvının kurumasını bekleyelim.

Daha sonra tüm malzemeleri 2 ciğer ve 1 sıvı yağ ile şişlerde hazırlayarak tüm malzemeleri hazırlayalım. Karaciğere lezzetini veren kuyruk yağını kullanmayı unutmayın.

Ciğerleri tamamen yanan kömürlerde veya odun ateşinde istediğiniz dereceye kadar pişirin. Dikkatli olun çünkü karaciğer çok çabuk pişer.

Lavaş ciğerleri piştikten sonra sıcakken üzerine tuz ve kimyon ekleyin ve dikkatlice karıştırın.

Daha sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Ciğer kebabının servis edilmesinin en önemli kısmı kimyon ve soğan salatasıdır (Adana soğan salatası tarifi web sitemde, dilerseniz web sitemi ziyaret edebilirsiniz).

Cartlak (Ciğer) Gaziantep Kebabı hazır.

Deneyecek olanlara bol şans

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın