Gelin Pastası (Harika Lezzet) – Tatlılarım

Düğün Pastası Tarifi,

İlk olarak yumurtaları ve şekeri bir kaba alıp mikserle iyice karıştırıyoruz.

Ardından su ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin.

Un, vanilya ve kabartma tozunu elekten geçirip spatula ile karıştırmaya devam edin.

Kek karışımını margarinle yağladığımız dikdörtgen bir deliğe döküyoruz.

Kredimi iki elimle tutuyoruz ve kırılgan bir yerde 2-3 kez çekiyoruz.

150-170 °C önceden ısıtılmış sıcaklıkta 30-35 dakika. Fırının kapağını açmadan kürdan testi yaparak pişiriyoruz.

Soğuması için kenara alıyoruz.

Kekimiz pişerken kremasını hazırlıyoruz.

Sütümüzü geniş bir tencereye alıp krem ​​şanti hariç tüm malzemeleri ekleyip iyice karıştırıp pişiriyoruz.

Gözler uyanmaya başlayınca Aygaz’ın altında kapanıyoruz.

Ve kremamızın ısınmasını bekliyoruz.

Sıcakken üzerine krem ​​şantiyi ekleyip mikser ile güzelce karıştırıyoruz.

Soğuyan kekimizi bir çok yerinden çatalla deliyoruz.

Soğuyan sütü kekin üzerine eşit şekilde dökün.

Süt emmek için birkaç dakika. Bekleyip kremayı döküyoruz.

Soğuyunca bolca hindistan cevizi serpin.

Gelin Pastası hazır.

Afiyet olsun!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın