“gnocchi nedir?” söyleyebilirsin. 🙈 Farklı tatları ve yiyecekleri denemeyi seven biriyim. Elbette bizim mutfaklarımızın farklı yerleri var ama farklı ülkelerin mutfaklarından da güzel şeyler (tatmaya değer) var. “Ah her hafta sonu gnochhi yiyoruz” kısmına girmeyeceğim burada 😁 ama cidden bu tarifi defalarca yaptım 🙈 çünkü çok lezzetli. Ama fazla yemediğim için kendimi fazla yemekten de uzak tutmaya çalışıyorum.
Çentik; Çok lezzetli bir İtalyan yemeğidir. Bu lezzete “makarna” demek yanlış olur bence. Talimatlara uyulursa herkesin seveceği bir lezzet olur, ancak malzemeler düzgün ayarlanmazsa kimsenin sevmeyeceği bir lezzet olur. çok acımasızlar
Hazırlık:
İlk önce patatesleri kaynatmanız ve sıcak olana kadar beklemeniz gerekir. Ardından patatesleri alın ve iyice ezin.
2 yumurta içerir (başlangıçta sadece sarısı kullanılır ama ben her iki çeşidini de yaptım.
Yumurta, patates ve tuzu iyice karıştırdıktan sonra unu ilave edip önce spatula yardımıyla sonra da elinizle yoğurun.
Biraz ele yapışacak merak etmeyin biraz şişecek, çok hızlı olmayacak; Buna göre un ekleyebilirsiniz.
Bir araya gelince tezgaha veya un kesme tahtasına alın ve orada önce hamuru uzun bir silindir haline getirin ve aşağıdaki gibi parçalara ayırın ve rulo gibi uzun çizgiler yapın. Şeritleri bir santimetre kesin, elinize sarın, ardından bir çatalla yapın (çatalı iyice unlayın; bir parça hamura bastırın ve düzeltin). Her şeyi hazırlayın ve kuru bir yerde toplayın.
Ardından önce 1-2 kase sıcak tuzlu su koyun ve 2-3 dakika pişirin. pişir onu. Suyun yüzeyine çıkarsa pişmiş demektir ama ben uzun süre suda tutuyorum.
Diğer her şey aynı şekilde pişirilmelidir. Daha sonra üzerine domates sosu gezdirip servis yapın.
Dilerseniz haşladıktan sonra az yağda kızartarak yiyebilirsiniz; servis etmenin farklı bir yolu ve ben aşağıdaki resimdeki gibi kızartarak ekliyorum.
Domateslerin Hazırlanışı:
Dolap derisi domates.
Zeytinyağını ocakta bir tavaya koyun ve kısık ateşte pişirin.
Daha sonra doğranmış sarımsağı yağda 30 saniye kızartın ve 5 dakika domatesleri ekleyin. daha fazla pişirme.
En son tuz ve fesleğen ekleyin ve sosunuz gnocchi ile servise hazır.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]