pasta tarifi malzemeleri
hamur için
- 5 su bardağı un
- 2 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı tuz
patates harcı için;
- 1 soğan
- 4 haşlanmış patates
- 1 yemek kaşığının hemen altında
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
Peynir harcı için
- Ben süzme peynir ve çok az kaşar kullandım.
- maydanoz
Mayasız pankek tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Hamuru yoğurun, beze haline getirin ve dinlenmeye bırakın.
- Soğanı ince ince doğrayın ve sıvı yağ ilave ederek kavurmaya bırakın. Kavrulan soğanlara salça ilave edilerek kokusu ve baharatları ilave edilerek kavrulur.
- Patates püresini ekleyin ve iyice birleştirilene kadar karıştırın. Patates harcını soğuması için kenara alın.
- Peynirli harcı için süzme peyniri bir kaba koyun, kaşar peynirini rendeleyin, maydanozu doğrayın ve ekleyin.
- Bezeler birer birer açılır, yarısına kadar doldurulur ve üzeri kapatılır. Sivri bir plaka yardımı ile uçları açılmayacak şekilde kesilir.
- Orta ateşte kontrollü bir şekilde iki tarafı da pişirilir ve pişen gözleme sıcakken üzerine tereyağı sürülür. Afiyet olsun….
Fotoğraflı pasta gözleme tarifi
Pasta kabuğu yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]