gözleme krep

pasta tarifi malzemeleri

hamur için

  • 5 su bardağı un
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı tuz

patates harcı için;

  • 1 soğan
  • 4 haşlanmış patates
  • 1 yemek kaşığının hemen altında
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber

Peynir harcı için

  • Ben süzme peynir ve çok az kaşar kullandım.
  • maydanoz
Mayasız pankek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Hamuru yoğurun, beze haline getirin ve dinlenmeye bırakın.
  2. Soğanı ince ince doğrayın ve sıvı yağ ilave ederek kavurmaya bırakın. Kavrulan soğanlara salça ilave edilerek kokusu ve baharatları ilave edilerek kavrulur.
  3. Patates püresini ekleyin ve iyice birleştirilene kadar karıştırın. Patates harcını soğuması için kenara alın.
  4. Peynirli harcı için süzme peyniri bir kaba koyun, kaşar peynirini rendeleyin, maydanozu doğrayın ve ekleyin.
  5. Bezeler birer birer açılır, yarısına kadar doldurulur ve üzeri kapatılır. Sivri bir plaka yardımı ile uçları açılmayacak şekilde kesilir.
  6. Orta ateşte kontrollü bir şekilde iki tarafı da pişirilir ve pişen gözleme sıcakken üzerine tereyağı sürülür. Afiyet olsun….

Fotoğraflı pasta gözleme tarifi

Pasta kabuğu yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın