üçgen pasta tarifi malzemeleri
- 1 çay kaşığı süt
- 2 yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı rendelenmiş çedar peyniri
- 1 çay kaşığı beyaz peynir
- 8-10 dal maydanoz
- 1 poşet kabartma tozu
- 3 su bardağı un
yağda kızartmak;
- Sebze yağı
Üçgen pasta tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Hamuru yoğurmak için uygun bir kaseye süt, yumurta ve tuzu ekleyip bir çırpma teli ile iyice çırpın.
- Üzerine beyaz peynir, kaşar peyniri, ince kıyılmış maydanoz, kabartma tozu ve biraz un alarak hamuru yoğurmaya başlayalım.
- Çok sert olmayan ve elinize yapışmayan bir hamur hazırladıktan sonra hamuru tezgaha alıp un serpelim ve birleştirelim.
- Hamuru iki eşit parçaya bölüp beze haline getirelim. Bezelerimizden birini alıp elimizle üzerine bastırarak biraz genişletelim.
- Daha sonra silindir yardımıyla daire şeklinde açalım. Açmış olduğumuz hamurumuzu yaklaşık yarım parmak kalınlığında bir bıçak veya pizza kesici ile 8 dilim olacak şekilde keselim. Diğer bezeyi de aynı şekilde hazırlayalım.
- Tavayı yağı alarak ısıtalım ve kestiğimiz üçgen hamurları daire şeklinde bir tavaya dizip kızartalım.
- Orta hararetli ateşte hamurun diğer tarafını çevirelim ve kahverengileşmeye bırakalım.
- Kızaran böreklerimizi servis tabağına alıp sıcak olarak servis edelim.
üçgen pasta tarifi
Üçgen Pisi yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]