gözleme üçgeni

üçgen pasta tarifi malzemeleri

  • 1 çay kaşığı süt
  • 2 yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş çedar peyniri
  • 1 çay kaşığı beyaz peynir
  • 8-10 dal maydanoz
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 3 su bardağı un

yağda kızartmak;

  • Sebze yağı
Üçgen pasta tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Hamuru yoğurmak için uygun bir kaseye süt, yumurta ve tuzu ekleyip bir çırpma teli ile iyice çırpın.
  2. Üzerine beyaz peynir, kaşar peyniri, ince kıyılmış maydanoz, kabartma tozu ve biraz un alarak hamuru yoğurmaya başlayalım.
  3. Çok sert olmayan ve elinize yapışmayan bir hamur hazırladıktan sonra hamuru tezgaha alıp un serpelim ve birleştirelim.
  4. Hamuru iki eşit parçaya bölüp beze haline getirelim. Bezelerimizden birini alıp elimizle üzerine bastırarak biraz genişletelim.
  5. Daha sonra silindir yardımıyla daire şeklinde açalım. Açmış olduğumuz hamurumuzu yaklaşık yarım parmak kalınlığında bir bıçak veya pizza kesici ile 8 dilim olacak şekilde keselim. Diğer bezeyi de aynı şekilde hazırlayalım.
  6. Tavayı yağı alarak ısıtalım ve kestiğimiz üçgen hamurları daire şeklinde bir tavaya dizip kızartalım.
  7. Orta hararetli ateşte hamurun diğer tarafını çevirelim ve kahverengileşmeye bırakalım.
  8. Kızaran böreklerimizi servis tabağına alıp sıcak olarak servis edelim.

üçgen pasta tarifi

Üçgen Pisi yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın