Pırasa graten tarifi malzemeleri
- 750 gram arpacık
- 2 orta boy havuç
- 1 küçük tatlı patates
- 1 çay kaşığı kara biber
- 2 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı süt suyu
- 250 gr çedar peyniri
- 3/4 (yarım+çeyrek) çay bardağı zeytinyağı
Lake graten tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Patatesleri küçük küpler halinde kesin ve tavaya koyduğumuz zeytinyağında biraz pişirin.
- Ardından rendelenmiş havuç ve ince doğranmış arpacıkları ekleyip rengi değişene kadar kavurun, unu ekleyip kavurun, son olarak sütün üzerine tuz ve karabiberi ekleyip koyulaşana kadar pişirin.
- Fırın tepsisine dizip üzerine peynir serptikten sonra 170 derecede ısıttığımız fırına veriyoruz, üzeri kızarana kadar pişirip afiyetle yiyoruz.
- Pırasa sevmeyenler için tadı harika diyebilirim.
Göl graten tarifi
Gratten Gölü’nün yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]