Graten Gölü

Pırasa graten tarifi malzemeleri

  • 750 gram arpacık
  • 2 orta boy havuç
  • 1 küçük tatlı patates
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı süt suyu
  • 250 gr çedar peyniri
  • 3/4 (yarım+çeyrek) çay bardağı zeytinyağı
Lake graten tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Patatesleri küçük küpler halinde kesin ve tavaya koyduğumuz zeytinyağında biraz pişirin.
  2. Ardından rendelenmiş havuç ve ince doğranmış arpacıkları ekleyip rengi değişene kadar kavurun, unu ekleyip kavurun, son olarak sütün üzerine tuz ve karabiberi ekleyip koyulaşana kadar pişirin.
  3. Fırın tepsisine dizip üzerine peynir serptikten sonra 170 derecede ısıttığımız fırına veriyoruz, üzeri kızarana kadar pişirip afiyetle yiyoruz.
  4. Pırasa sevmeyenler için tadı harika diyebilirim.

Göl graten tarifi

Gratten Gölü’nün yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın