gül böreği

güllü turta tarifi malzemeleri

hamur için:

  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı yoğurt
  • 1/2 (yarım) su bardağı süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı su
  • 1 poşet kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (3-3,5 su bardağı)
  • tuz

arasında sürmek için;

  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

iç harç için

  • 200 gr dana kıyma
  • 1 orta boy soğan
  • tuz
  • karabiber
  • tatlı öğütülmüş biber

Güllü turta tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Önce hamuru hazırlıyoruz sonunda un olacak şekilde tüm malzemeleri kasemize alıyoruz, unu ele alınamayacak bir kıvama gelinceye kadar ekliyoruz ve kıvam alınca dinlenmeye bırakıyoruz. 15 dakika.
  2. Bu sırada iç harcı hazırlıyoruz kıymayı tavaya alıp rengi değişince sıvı yağı ve küçük küpler halinde doğradığımız soğanları ekleyip pişmeye yakın baharatları ekliyoruz.
  3. Peynir, patates, ıspanak, arpacık soğanı veya istediğiniz herhangi bir bulamaçla yapabileceğiniz kıymalı bir iç harcı yaptım.
  4. Hamurdan avuç içi büyüklüğünde (toplam hamurun üçte biri) alıp açabildiğiniz kadar geniş bir daire şeklinde yuvarlayalım.
  5. Hamurumuzu dörde bölelim, hazırlamış olduğumuz yağ karışımını yayalım kenarlarına iç harcı koyup yuvarlayarak içten dışa doğru yuvarlayarak gül şekli verelim.
  6. Hamurumuzu ortası, üstü ve altı 190 derecede altın sarısı olana kadar pişirelim. Çay saatine, ikindi çayına, kahvaltı sofralarına çok yakışır, deneyecek olanlar afiyet olsun 💐

Resimli gül böreği tarifi

  • hamur işleri
  • tatlı tarifi
  • Kahkaha
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Erzurum Mantısı

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın