Gül Patates Turtası

güllü patatesli turta tarifi malzemeleri

  • 5 yufka hamuru

içeri

  • 2 soğan
  • 8 patates
  • Sebze yağı
  • tuz
  • acı biber
  • karabiber
  • kimyon
  • kurutulmuş nane
  • öğütülmüş biber

yukarı;

  • 1 kase yoğurt
  • 1 yumurta
  • biraz yağ
Güllü patatesli börek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Patatesleri ve soğanları çiğ olarak rendeleyin.
  2. Yağ, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın.
  3. 5 yufkayı üst üste koyuyoruz, 4’e bölüyoruz, iç harcı serpip yuvarlayıp gül şekli veriyoruz ve yağlanmış tepsiye diziyoruz.
  4. Bir kase süt ve biraz sıvı yağ ile yumurtayı çırpın.
  5. 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.

Fotoğraflı patates çiçekli turta tarifi

“Patatesli Gül Böreği” yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın