Güllaç Tarifi Malzemeler
- Bir paket Gulak Velo
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 2 kutu vanilya
- Bir su bardağından fazla ceviz
- biraz gül suyu
Gulaş tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Sütü şekerle kaynatıyoruz, kaynarken vanilyayı ekliyoruz ben çok kaynatmıyorum şeker eriyene kadar kaynatıyoruz.
- Kapatıyoruz, biraz soğumaya bırakıyoruz ve küçük parmağınızla altıya kadar sayabiliyorsanız, sorun değil.
- Yufkayı tek tek sütün içine batırın ve ateşe veya tepsiye koyun.
- Paketin yarısını altta diğer yarısını üstte olacak şekilde yapıyoruz.
- Ortasına cevizleri koyun, kalan sütün üzerine biraz gül suyu ekleyin, kalan sütü tatlının üzerine yayın ve buzdolabında soğumaya bırakın. Afiyet olsun.
resimli güllaç tarifi
Gulaş’ın yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]