Güllaç Yaprağından Börek Yapma Yöntemi

Merhaba arkadaşlar.

Güllaç keki olacağını duyunca evde Güllaç paketinin yapraklarının yarısından tatlı yapabileceğim ve geri kalanıyla ne yapacağımı bilemediğimde bu kekleri denemeye karar verdim. Az yağlı ve sağlıklı olduklarını duyunca bu kurabiyeleri yapmak için çok geç kaldığımı fark ettim.

Öncelikle sos için sütü ve yoğurdu derin bir kaba alıp hamur kıvamına gelene kadar karıştıralım. Ardından yumurta beyazını ekleyip tekrar çırpın.

Büyük bir kapta beyaz peyniri çatalla karıştırın ve lor peyniri ekleyin ve karıştırın.

Büyük borcumun üzerine yağlı kağıt koyalım. 1 adet gulac yaprağını alıp makasla ortadan ikiye keselim.

Sayfanın yarısını düz bir zemine yerleştirelim. Üzerine 3-4 kaşık sosu dökelim ve fırça yardımıyla tüm sayfaya yayalım. Diğer yarısını koyup sosu dökelim ve yayalım. Peyniri büyük tarafına koyup sayfanın kenarını kapatıp rulo gibi saralım.

Kolayca sarmak isterseniz sosu kullandıktan sonra 1 dakika bekleyebilirsiniz, bu süre zarfında gullaç yaprakları sosu emer ve yumuşar.

Daha sonra uçtan içe doğru çevirerek güllü kekin şeklini verelim.

Hazırlanan keklerin üzerine çırpılmış yumurta sarısını yayalım ve üzerine kavrulmamış beyaz fasulye ve çörek otu serpelim.

180 derecelik fırında altı ve üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Kurabiyeler piştikten sonra fırını kapatın ve kapağı açık olarak kurabiyeleri 10 dakika dinlendirin.

Güllaç Yaprak Böreğimiz servise hazır.

Deneyecek olanlara bol şans. Umarım tarifimi dener ve sonuçtan memnun kalırsınız.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın