Güllü Turta (Çıtır)

Güllü Turta Tarifi Malzemeler (Çıtır)

  • 2 su bardağı ılık su
  • 5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz

aralarında sürmek için;

  • 100 gr tereyağı (margarin)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

iç harç için

  • 3 patates
  • kırmızı biber
  • karabiber
  • tuz
Güllü börek tarifi (çıtır) nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Öncelikle hamurumuz için malzemelerimizi alıp yoğuralım.
  2. Çok katı olmayacak şekilde yumuşak bir hamur elde edelim.
  3. Hamurumuzu mandalina büyüklüğünde keselim ve yarım saat dinlendirelim.
  4. Daha sonra yorgan hamurumuzu küçük açalım.
  5. Arasına sıvı yağ karışımını ve erittiğimiz sıvı yağı koyup tepsiye diziyoruz (üzerini çorba ile kapatalım).
  6. Bir saat dinlenen hamurumuzu elimizle çekerek açalım, iç harcını dökelim ve gül şeklinde saralım.
  7. Üzerine yumurta sarısı ve çörek otu koyalım.
  8. 180 derecelik fırında ters çevirerek pişirelim. Kim deneyecekse eline sağlık. ☺.

Resimli gül böreği tarifi (çıtır)

Gül Böreği yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın