Günlük yoğurt tarifi için malzemeler
- günde 1 litre süt
- 1 aran
- 2 yemek kaşığı tam yağlı yoğurt
- şeker tutam
- 1 toz balık
- Yaklaşık 10 haşlanmış nohut
Günlük yoğurt tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Günde 1 litre sütü köpürene kadar kaynatalım. Ardından ocağı kapatın.
- Sütunun mayalanma sıcaklığı yaklaşık 42 derece olana kadar bekleyelim, eğer kolonun sıcaklığını serçe parmağınızla kontrol ettiğinizde 7’ye kadar sayabiliyorsanız, bitti demektir.
- Fermantasyon için 2 yemek kaşığı yoğurdu, 1 yemek kaşığı yoğurdu ve haşlanmış nohudu bir kaseye alıp eriyene kadar bekleyelim. (Sıcak olduğunda humus alacağız.)
- Süt yeterli sıcaklığa gelince bir yemek kaşığı sütü mayamıza alıp dağılmaması için karıştıralım, iyice karıştıralım ve kavanozlara paylaştıralım.
- Fırında ağzını bir bezle kapattım, 40 derecede 50 derecede ısıtıp 45 saat bekledim.
- Sonra buzdolabına koyduk ve 5-6 saat bekledikten sonra yoğurt taş gibi oldu ve yaptığım yoğurt tam olarak akmadı kavanozu ters çevirdiğimde kremsi oldu.
- Çok araştırma yaptım ve yetiştiriciler olmadan bu şekilde yapabildim, benim gibi ev yapımı yoğurdu sevenler ve üremeyenler bu şekilde günlük sütten veya ufalanmış sütten (kaynatıp pişirdikten sonra) yapabilirler. Deneyen herkese bol şans.
Resimlerle Günlük Sütlü Yoğurt Yapımı Tarifi
Günlük Sütten Yoğurt ilk olarak Urfa Haber’de yer aldı – tarifler.net.tr – Urfa son dakika.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]