Güveçte Fırında Tavuk ve Mantar – En Sevdiğim Yemekler

Mantarlı haşlanmış tavuk tarifi,

Doğranmış tavuk göğsünü tencereye alıp karıştırarak biraz pişirelim.

Kapağını kapatıp suyunu bırakana kadar pişmeye bırakın.

Doğranmış soğan ve biberi ilave edelim, karıştıralım, beş dakika pişirelim, bu sırada yağı ilave edelim.

Mantarları da ekleyip baharatları ve tuzu da ekleyip kapağını kapatıp biraz pişirelim.

Mantarların suyu bitene kadar pişmesine izin verin.

Daha sonra ocaktan alıp güveç kaplarına eşit şekilde dağıtın.

Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini koyup 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim 🍄🍗

Güveçte Mantarlı Fırında Tavuk hazır.

en iyisi 🥗

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın