Güveçte patatesli kremalı mantar

Güveç tarifinde patatesli kremalı mantar için malzemeler

  • 3 büyük patates
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Kekik, pul biber, karabiber, tuz

mantar sosu için

  • 1 orta boy soğan
  • 2 adet yeşil veya kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket Al Mantar (300 gram)
  • 1 kutu krema
  • 1 tatlı kaşığı dolusu un
  • tuz
  • karabiber

yukarı;

  • Kaşar peyniri yeter

Güveç tarifinde kremalı mantarlı patates nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr
  1. Önce patatesleri soyup doğrayın, tuzlayın ve sudan süzdürün.
  2. Yağ, kekik, kırmızı biber, karabiber ve tuzu ekleyip karıştırın ve bir güvece paylaştırın.
  3. 200 derecede yumuşayana kadar pişirin.
  4. O pişerken mantar sosunu hazırlayın. Mantarları doğrayın ve suda bekletin.
  5. Soğan ve biberleri yemeklik doğrayın, bir tavada tereyağını biraz kavurun, mantarları sıkın ve ekleyin.
  6. Ocakta mantarlar yumuşayana kadar pişirin.
  7. Ardından krema, un, karabiber ve tuzu ekleyip 5 dakika daha pişirin.
  8. Fırına aldığınız patateslerin üzerine kremalı mantarları güveçlere paylaştırın.
  9. Üzerine kaşarları kesin ve tekrar fırına verin, kaşarlar eriyip kahverengileşince ocaktan alın. ❤.

Fotoğraflı bir güveçte patatesli kremalı mantar

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın