Pirinç ve Hamsi Güveç tarifi için önce hamsilerin kemiklerini ayıklayalım. Tavaya sıvı yağ ve tereyağı ekleyin. Çam fıstıklarını ilave edip hafif pembeleşene kadar kavurun.
soğanı ince ince doğrayın ve ekleyin. Bir süre bu şekilde kızartalım. Pirinç, kuş üzümü, tuz, karabiber ekleyin ve iyice kızartın. Biraz sıcak su ekleyelim. İyice karıştırıp pilavı pişirelim. Pişen pirincimizin üzerine maydanozu ekleyip iyice karıştırın.
Güveç kalıplarımızın içini oda sıcaklığındaki tereyağ ile fırça yardımıyla yağlayalım. Hamsileri yanlardan sarkacak şekilde, alt kısımlara da dizelim.
İçlerine 3 yemek kaşığı kadar pirinç dolduralım.
Pirincin üzerine hamsileri kapatalım ve üzerine 3-4 parça koyalım.
Tereyağını hamsilerin üzerine yıkayalım ve önceden ısıtılmış fırında altın rengi olana kadar pişirelim. 30.35 dakika yeterli
Hamsi Pirinç Güveç servise hazır.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]