Güveçte Tatlı Fasulye ve Et

Fasulye ve pilavın karışımını ve güveçte yavaş pişirilirse sevmeyen hiç duymadım 👌🏻

Lezzetli bir güveç yapmak için 1 su bardağı kuru fasulyeyi bir gece önceden ıslatın. spirae fasulyesi alırsan çok daha lezzetli olur.

200 gram kıymayı sıvı yağ ve tereyağı ile kavurun.

Rengi dönünce 1 orta boy soğan ve küçük küçük doğranmış 1 kapya biberi ekleyip kavurmaya devam edin.

Bir yemek kaşığı domates ve bir yemek kaşığı biber salçası ve yıkadığınız kuru fasulyeyi üzerine 3-4 parmak geçecek kadar su ilave edin.

Su kaynamaya başlayınca altını kısın ve 2-2,5 saat pişirin. Her zaman yakınınızda kaynar su bulundurun, su bulduğunuzda tadına bakın.

Pişirmenin yanına tuz ve karabiber ekleyin. Tuzu erken eklerseniz fasulyeler yavaşlar ve etler daha sert olur.

Tatlı Fasulye ve Et Güveç hazır.

Deneyenlere iyi ve şifalı…

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın