Halava unu (sizin için vazgeçilmez)

Un helvası tarifi için malzemeler (sizin vazgeçilmeziniz olacak)

  • 3 su bardağı un
  • Yarım paket sıvıyağ veya tereyağ
  • Yağını ölçmek için 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz

Bir içki için:

  • Bir buçuk su bardağı şeker
  • bir buçuk su bardağı su

Un helvası tarifi nasıl yapılır (sizin vazgeçilmeziniz olacak)?

kartal değilTarifler.net.tr

  1. Helvaya başlamadan 2 saat önce şerbetini yapıp soğumaya bırakalım.
  2. İçeceğimiz soğuk olmalı.
  3. Tencereye margarin ve sıvı yağı koyup iyice ısınmasını bekleyin.
  4. 1 su bardağı unu kızgın yağa dökelim ve kızartalım.
  5. Un kavrulup tekrar yağ kusmaya başlayınca 3 su bardağı un eklenir.
  6. Dilerseniz bu aşamada ceviz ekleyebilirsiniz.
  7. Kavrulan unun rengi pembeden biraz daha koyu olmalıdır.
  8. 4 dakika hafif kavrulan unumuzu ocaktan alıp 10 dakika soğumaya bırakalım.
  9. Hafif soğuyan unun içine şerbeti yavaş yavaş dökelim ve yedirelim.
  10. Tepsiye yayıp şekil verip keselim.
  11. Soğuyunca servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Fotoğraflı un helvası (sizin vazgeçilmeziniz olacak) tarifi

  • (Size de
  • * Vazgeçilmeziniz
  • börek tarifi
  • Helva
  • olacak
  • kek tarifleri
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Tarifleri değiştir
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

Sonraki haber:

çikolata ve cevizli kek

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın