halawa unu


Helva unu tarifi için malzemeler

  • 125g tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 bardak un

şerbet

  • Bir buçuk su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt suyu
  • bir buçuk su bardağı su

(bardak boyutu 200ml)

Helva unu tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Öncelikle sütü, suyu ve şekeri uygun bir tencereye alıp ocağa koyalım.
  2. Kaynamaya başlayınca ocağı kapatın.
  3. Uygun bir tavada sıvı yağ ve tereyağını eritip unu ilave edin.
  4. Orta ateşte rengi açık kahverengi olana kadar kızartın.
  5. Şurubu ekleyip karıştırmaya devam edelim, topaklar olmamalı.
  6. İçeceği aldıktan sonra istediğiniz şekli verin ve servis tabağına alın ve önceden yemeğinizin tadını çıkarın.

Resimli helva unu tarifi

  • tatlı tarifi
  • Helva
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Muzlu kek

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın