Halawa unu (tam kıvamda)

Helva Unu Tarifi İçin Malzemeler (tam kıvamda)

  • 2 bardak un
  • 120 gram tereyağı
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1.5 süt veya su
Helva unu tarifi (tam kıvamda) nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Öncelikle şekerli sütü veya suyu (hangisini tercih ederseniz) bir kaba alıp şekerde eriterek karıştıralım.
  2. Daha sonra kullanmak üzere bir kenara bırakın.
  3. Pişirilecek tavada yağı eritin.
  4. Ardından unu ekleyin.
  5. 10-15 dakika orta ateşte rengi dönene kadar sürekli karıştırarak pişirin.
  6. Kızarmış unun yanında tuttuğumuz çapı ekleyelim.
  7. Önce sulu bir kıvam alacak sonra un şerbeti çekecektir.
  8. Helva koyulaşınca ocağı kapatın.
  9. Daha sonra kaşık yardımıyla şekil verelim. Kim deneyecekse eline sağlık. ☺.

Fotoğraflı helva unu tarifi (tam kıvamda)

Helva unu (tam kıvamında) ile ilgili bir yazı ilk olarak son anda Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın