Helva Unu Tarifi İçin Malzemeler (tam kıvamda)
- 2 bardak un
- 120 gram tereyağı
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1.5 süt veya su
Helva unu tarifi (tam kıvamda) nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Öncelikle şekerli sütü veya suyu (hangisini tercih ederseniz) bir kaba alıp şekerde eriterek karıştıralım.
- Daha sonra kullanmak üzere bir kenara bırakın.
- Pişirilecek tavada yağı eritin.
- Ardından unu ekleyin.
- 10-15 dakika orta ateşte rengi dönene kadar sürekli karıştırarak pişirin.
- Kızarmış unun yanında tuttuğumuz çapı ekleyelim.
- Önce sulu bir kıvam alacak sonra un şerbeti çekecektir.
- Helva koyulaşınca ocağı kapatın.
- Daha sonra kaşık yardımıyla şekil verelim. Kim deneyecekse eline sağlık. .
Fotoğraflı helva unu tarifi (tam kıvamda)
Helva unu (tam kıvamında) ile ilgili bir yazı ilk olarak son anda Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]