Halawa unu (tam kıvamda)


Helva Unu Tarifi İçin Malzemeler (tam kıvamda)

  • 125 gram tereyağı
  • 1 su bardağı sudan 2 parmak eksik yağ
  • 2 bardak un

şerbet

  • 1 su bardağı süt suyu
  • 1.5 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker

Helva unu tarifi (tam kıvamda) nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Önce içeceği hazırlıyoruz.
  2. Süt, su ve şekeri bir tencereye alıp kaynamaya bırakın.
  3. İki dakika kaynattıktan sonra ocağı kapatın ve soğumaya bırakın.
  4. Yağı başka bir tencereye koyun.
  5. Margarin eriyince sıvı yağı ilave edin.
  6. Ardından unu ekleyip kavurmaya başlayın.
  7. Sürekli karıştırarak 25 dakika kızartın. 25 dakika sonra renginin döndüğünü görünce şerbeti yavaş yavaş ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
  8. Helva şerbeti tamamen çektikten sonra ocağı kapatın.

Bu tarifi denedikten sonra başka bir tarifin yapılmayacağı mükemmel helva hazır. Afiyet olsun.

Fotoğraflı helva unu tarifi (tam kıvamda)

  • tatlı tarifi
  • Helva
  • ahenk içinde
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • Bunun için
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

rulo makarna

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın