Halk Bahçesi (Akoca)


Sosyete Çemen (Acuka) Tarifi Malzemeler

  • 6-7 diş sarımsak
  • 1 su bardağı ceviz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kara biber

Çemen çemen otu tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Öncelikle sarımsağı çok ince doğrayalım ne kadar çok sarımsak o kadar lezzet 🙂
  2. Tavaya alıp sıvı yağı ekleyip ocağa alalım.
  3. Kokusu güzel olana kadar kavuralım.
  4. 1 su bardağı cevizi ekleyip kavurmaya devam edelim cevizlerin hafif bir aroması olsun.
  5. Domates salçasını ekleyip kavurmaya devam edelim.
  6. Baharatları ekleyip altını kapatalım.
  7. Soğuyunca servis tabağına alabilirsiniz.

Seveceğiniz hamur işleri arasında servis edebilirsiniz……..

Resimli Sosyete Cemeni (Akokka) tarifi

  • Akoca
  • tatlı tarifi
  • nehir
  • kek tarifleri
  • toplum
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

puf böreği

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın