Halley kek tarifi için krem şanti ve bir bardak soğuk süt bir kaseye güzelce dökülür.
Kabı ters çevirdiğinizde krem şanti akmamalıdır.
Üzerinde halleyler küçük parçalar halinde kesilir.
Ceviz, kayısı, üzüm, tarçın ekleyin ve iyice karıştırın.
Borca dökülür, sabitlenir.
Buzdolabından çıkarılırlar.
Çikolata sosu tavaya dökülür. Üzerine süt dökülür, çırpma teli ile karıştırılır ve pişirilir.
Kaynayınca ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır. Sıcakken üzerine tuz dökülür.
Veya ganaj yapılır (krema kaynayana kadar bir kapta ısıtılır, ocaktan alınır, bitter çikolata parçalara ayrılarak kaşıkla karıştırılarak çikolata erir.) Sıcakken kekin içine dökün.
Buzdolabında birkaç saat dinlendirdikten sonra pasta kesilerek servis edilir, canı daha çok ister 💙
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]