hamsi pirinç

Hamsili pilav tarifi için malzemeler

pirinç dolması için

  • 1 soğan
  • 1 çay kaşığı pirinç
  • 2 – 2,5 çay bardağı su
  • Dereotu
  • karabiber
  • tuz
  • kırmızı biber
  • zeytin yağı
  • 1 çay kaşığı toz şeker

boyamak

  • 1 kilo hamsi
  • 1 çay kaşığı mısır unu
  • Ghee
  • tuz

Hamsili pilav tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr

  1. Öncelikle pirinci yıkayıp suyunun süzülmesini bekliyoruz.
  2. Pirinç kururken bir adet soğanı yemeklik doğruyoruz.
  3. Soğanı ve zeytinyağını rengi dönene kadar kavurun, baharatları ve süzülmüş pirinci ekleyin.
  4. Şeker ve tuzu aynı anda ekleyin ve pirinci kızartın.
  5. Kavrulan pirince soğuk su eklenir, karıştırılır ve kapağı kapatılır.
  6. Pirinçler suyunu çektikten sonra ocağı kapatıp dereotunu ekleyip kapağını kapatarak demlenmesini sağlıyoruz.
  7. Önceden temizlenmiş hamsileri dizeceğimiz kasenin altını ve kenarlarını her tarafı mısır unu olacak şekilde yağlıyoruz. 🐟
  8. Hamsilerin önce kenarlarını sonra altlarını dışları kaseye gelecek şekilde dizin.
  9. Fermente olan pirinci hamsileri koyduğumuz kaba ekliyoruz.
  10. Kasenin kenarlarından sarkan hamsileri içe doğru katlayıp üstlerini tamamen kaplayacak şekilde hamsilerle kapatıyoruz.
  11. Üzerine mısır unu serpin, bir dilim tereyağı ekleyin ve 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
  12. Tavayı iyi yağlayıp iyice unlamazsanız balıklar yapışabilir.
  13. Pişen hamsili pilavı tencereden çıkarmak için ilk sıcaklığının geçmesini bekliyoruz ve ardından bıçak yardımıyla tencerenin kenarlarını açıyoruz.
  14. Pişen hamsili pilavı servis tabağına ters çevirin ve kasemizden çıkarın.
  15. Servis etmek için bir dilim limonla süsleyebilirsiniz 🍋 Deneyenlere afiyet olsun 🍽

resimli hamsi pirinç tarifi

  • börek tarifi
  • hamsi
  • hamsili
  • kebap tarifleri
  • kek tarifleri
  • pilav
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

Sonraki haber:

Sebzeli zerdeçal çorbası

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın