Profiterol Pastane Tarifi için Malzemeler
Hamuru hazırlamak için
- 100 gram margarin
- 1 su bardağı un
- bir tutam tuz
- 1 vanilya
- 4 yumurta
- 1 çay kaşığı toz şeker
muhallebi için
- 3 su bardağı süt
- 1 yumurta sarısı
- 1 vanilya
- 1 su bardağı suda toz şeker yok
- Yarım su bardağından az nişasta
- 1 çay kaşığı tereyağı
Daha sonra eklemek için
- 200 ml krema
Çikolata şurubu
- 4 su bardağı süt
- Yarım su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 yemek kaşığı kakao çorbası
- 1 vanilya
- 1 çay kaşığı tereyağı veya ghee
- 80 gr sütlü veya bitter çikolata
- çikolata
Profiteroles Pastanesi tarifi nasıl hazırlanır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Öncelikle muhallebi için krema ve tereyağı hariç tüm malzemeler tencereye alınır ve kaynayana kadar karıştırılır.
- Kaynayınca tereyağını ekleyip ocağın altını kapatın ve soğumaya bırakın.
- Soğuduktan sonra kremayı ekleyin ve mikserle koyulaşana kadar karıştırın.
- Hamur için margarin.
- Su, şeker ve tuzu karıştırın.
- Margarin eriyince unu ve vanilyayı ekleyip soğumaya bırakın.
- Soğuyan hamura yumurtaları teker teker ekleyin, mikserle karıştırın, karışım fermuarlı bir torbaya alınıp az miktarda sıkılır.
- 160 derecelik fırında üzeri iyice kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin. Soğumaya bırakılır.
- Çikolata sosu için çikolata hariç tüm malzemeler bir araya getirilerek kaynayana kadar karıştırılır.
- Kaynayınca çikolatayı ekleyin, eriyene kadar karıştırın ve soğumaya bırakın.
- Hazırlanan krema soğuyan profiterollerin üzerine sıkılır ve üzerine çikolata sosu ile servis edilir.
fotoğraflı pasta stilinde profiterol tarifi
Bu Pastane Profiterol yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]