Türk mutfağında özellikle kahvaltı veya beş çayı için hamur işleri vazgeçilmezler arasındadır. Ancak uzmanlar sürekli hamur işi yemenin zararlı olduğunu söylüyor. T24’ün yayınladığı haberde tehlikenin ciddiyetine dikkat çekildi.
Günde 2 hamur işi yiyen bir kişi 20 günde 2 buçuk kilo yağ biriktirir.
Evet, bu sözler uzman diyetisyen Israa Gilakil’e ait.
Hamur işleri çok lezzetli olsa da aslında çok zararlıdır.
Peki ne zararı var?
Her zaman çörek tüketmek, her şeyden önce vücudumuzdaki yağ ve şeker oranını arttırır. Bu da ileride kan damarlarının tıkanması gibi sorunlara yol açar. Başta kalp hastalıkları olmak üzere birçok hastalık gereksiz hamur işleri yemekten kaynaklanır.
Uzmanlara en önemli uyarı, hamur işlerinin vücuda şeker ve ekstra yağ yükleme avantajına sahip olmasıdır.
Tabii tehlike bununla da sınırlı değil!
Ekmek, ekmek, pirinç gibi besinleri fazla tüketmek de benzer sorunlara neden olur.
Bu yüzden alışkanlıklarınızı gözden geçirmenin zamanı geldi. Size bir uyarımız ise hamur işi tüketiminizi kesinlikle azaltmalısınız. Ayda bir yiyeceğiniz hamur işlerinde herhangi bir zarar olmayacaktır. Ancak bunu alışkanlık haline getirir ve her gün tüketirseniz çok zararlı olacağını unutmayın!
Kaynak: yemek tarifi siteniz