pasta tarifi malzemeleri
- 250 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
- 2 yumurta (1 sarısı, üstüne fırça ile sürülmüştür)
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım paket yaş maya veya bir paket kuru maya
- 1.5 yemek kaşığı şeker
- 1.5 çay kaşığı tuz
- 6.5-7 su bardağı un (kontrollü kuzu)
iç harç için
- 1 kase süzme peynir
Bardak boyutu 200 ml
yukarı;
- yumurtanın Sarısı
- Sebze yağı
Pasta tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
Bu hamur işi çeşidi çok yumuşak ve kabarıktır. O yüzden anın sıcağında tarifi yazıyorum.
- Oda sıcaklığındaki tereyağı,şeker ve tuzu tencereye alıp göze çarpması için çırpalım.Diğer malzemeleri sırasıyla alıp çırpma teli ile karıştıralım.
- Ardından yumurta ve sütü ekleyip karıştırın.
- Unu azar azar ilave edelim, su ve mayayı ekleyip karıştırmaya devam edelim, sertleşmeye başlayınca çırpıcıyı bırakıp ellerimizle yumuşak, ele yapışmayan bir hamur yoğuralım.
- Ardından 30 dakika mayalanmaya bırakın. 16-17 eşit parçaya bölelim ve yuvarlayalım.
- Her hamurun ortasına bastıralım, iç harcı koyalım, sandviç şeklinde kapatalım, ortasını elimizle bastıralım.
- Daha sonra yumurta sarısı ile yağlayalım ve 15-20 dakika ılık fırında bekletelim.
- Sıcak bir ortamda da olur 180 derece önceden ısıtılmış fansız fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun. Yapacak olanlar için kolay olduğunu söylüyorum.
Fotoğraflı pasta tarifi
Pastane Pastanesi’nin yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]