Soslu Dilim Pasta Tarifi için Malzemeler
- 4 yufka hamuru
sosu için
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta akı (sarısı üzerinde)
içeri
- İstediğiniz peynir çeşidi (patatesle de yapılabilir)
Soslu bir dilim turta nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Öncelikle sos için malzemelerimizi karıştıralım. Yufkamızın bir tanesini koyup üzerine fırça yardımıyla sosumuzu yayalım. Daha sonra kenarlarını katlayalım (resimde görebilirsiniz) ve sosu tekrar koyalım.
- Diğer iki tarafını da katlayıp kare bir hamur yapıp kesilmediği yere yayalım. Kenarına harcı koyup rulo haline getirelim. Üç eşit parçaya bölelim.
- Diğer üç yufkaya da aynı işlemi uygulayın, üzerine yumurta sarısı sürün ve üzerine çörek otu serpin.
- 180 derecelik fırında altın sarısı olana kadar pişirin. Deneyenler afiyet olsun, birbirinden lezzetli tarifleri takip etmeyi unutmayın. .
Soslu börek dilimi, fotoğraflı tarif
Dilim Börek’in soslu yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa Son Dakika’da yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]