Hamuru sos ile dilimleyin

Soslu Dilim Pasta Tarifi için Malzemeler

  • 4 yufka hamuru

sosu için

  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta akı (sarısı üzerinde)

içeri

  • İstediğiniz peynir çeşidi (patatesle de yapılabilir)
Soslu bir dilim turta nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Öncelikle sos için malzemelerimizi karıştıralım. Yufkamızın bir tanesini koyup üzerine fırça yardımıyla sosumuzu yayalım. Daha sonra kenarlarını katlayalım (resimde görebilirsiniz) ve sosu tekrar koyalım.
  2. Diğer iki tarafını da katlayıp kare bir hamur yapıp kesilmediği yere yayalım. Kenarına harcı koyup rulo haline getirelim. Üç eşit parçaya bölelim.
  3. Diğer üç yufkaya da aynı işlemi uygulayın, üzerine yumurta sarısı sürün ve üzerine çörek otu serpin.
  4. 180 derecelik fırında altın sarısı olana kadar pişirin. Deneyenler afiyet olsun, birbirinden lezzetli tarifleri takip etmeyi unutmayın. 🤗🙏.

Soslu börek dilimi, fotoğraflı tarif

Dilim Börek’in soslu yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa Son Dakika’da yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın