Hangel Tarifi – En Sevdiğim Yemekler

Hangel hamurunu yoğurun, biraz sert bir hamur olacak, 1/2 saat bekletin.

Daha sonra mantı hamurunu un serpilmiş tezgahta ince bir şekilde biraz unlayın ve ardından merdane ile yuvarlayın.

Bıçakla uzunlamasına kesin.

Pimi çıkarın, ardından tekrar uzunlamasına kesin ve küçük parçalar yapmak için çapraz olarak kesin.

Bu 2.5 litre. Suyu geniş bir tencereye alın, tuzu ekleyin, salçayı sıcak suya dökün, pişirin ve süzün.

Bu arada soğanı küçük küçük doğrayıp zeytinyağında kavurun.

Daha sonra tereyağını koyup pembeleşene kadar pişirin, altına kırmızı biber ve pul biberi dökün ve altını kapatın.

Köfteleri bir tabağa alın ve üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün, ardından soğan sosu ve afiyet olsun.

Not: Dilerseniz dana eti ve soğan yiyebilirsiniz (tercihen)

Hangel hazır.

Afiyet olsun!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın