Harçta Pişmiş Bulgurlu Tavuk Pazı Sarması

Fırında Bulgurlu Tavuk Pazı Manga Tarifi;

Çamur için pirinç ve bulguru güzelce yıkayıp süzelim ve soğanı küçük küçük doğrayalım.

Bir tavaya sıvı yağı alıp kızdıralım, soğanları ekleyip yumuşayana kadar kavuralım. Sarımsakları ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.

Süzülen bulguru ve pirinci bir tencereye alıp malzemeleri iyice karıştıralım, suyu ekleyip karıştıralım. Çamur suyu çekene kadar iki dakika pişirin (çamuru tamamen pişirmeyin, çamur az pişmiş kalacaktır). Çamurlu suyu ocaktan alıp baharatları ve tuzu ekleyerek karıştıralım ve ardından bırakalım.

Soğuyan karışıma kıymayı ekleyin ve iyice karıştırın.

Pazı saplarını yaprağa yakın keselim (Pazı saplarından çorba yaptım dilerseniz güzelce kesip soğanla kavurarak salça yapabilirsiniz. Ayrıca pazı sapını atmadan da geri dönüşüme yardımcı olabilirsiniz. ve onu kullanmak).

Pazı yapraklarını saracağınız boyuta göre 2-3 parçaya bölün, yıkayın ve süzün. Bir tencereye sıcak suyu alın ve kaynamaya başlayınca pazı yapraklarını içine atın ve suda bekletin. Yapraklar yumuşayınca suyu kaynatın ve yaprakları tencereden alıp bir kevgir içine atın. Sebzeleri 30 saniyeden fazla kaynatmayın, aksi takdirde sebzeler erir. Su süzülüp çöktüğünde yaprakları sarmaya başlayabiliriz.

Yaprakların ortasındaki kalın sapları dikkatlice kesin ve bir kenara koyun. Yaprağın damarları size dönük olan kısmı ile geniş bir yüzeye koyalım, yaprağın ucuna çamur koyup sıkıca sarın.

Tüm sebzeleri sardıktan sonra yemeği pişireceğiniz tencereye doğranmış sarımsak, salça, nar suyu ve 1 su bardağı su ekleyerek tencere sosunu hazırlayalım.

Ayırdığımız pazı saplarını tencerenin dibine koyalım ve sarmaları sapların üzerine dilediğiniz gibi yerleştirelim. Daha sonra yaprakların açılmasını önlemek için üzerine bir kaplama taşı veya tabak koyun. Sadece battaniyeleri kaplayacak kadar sıcak su ekleyin.

Önce yüksek ateşte tencerenin dibi kaynayıncaya kadar pişirin, ardından tencereyi ocakta kısık ateşe alın ve çok kısın. Tencerenin kapağını kapatın ve 45-50 dakika pişirin.

Bir süre sonra pişip pişmediğini kontrol edin. Üst tabaklar büyük ölçüde pişirilirse alt kapaklar ateşe daha yakın olduğu için daha fazla pişer, bunu göz önünde bulundurarak pişip pişmediğine karar verin.

Ardından pişirme kapağını ocaktan alın ve kapağı açmadan 20 dakika dinlendirin. Kalan pazı sarımsaklı yoğurtla ya da istediğiniz herhangi bir şeyle sarabilirsiniz. Deneyecek olanlara bol şans

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın